top of page
  • Foto van schrijverTom Verhoeven

WAKO BeNe Seminar

Op zaterdag 26 februari hadden WAKO Belgium en WAKO Nederland afspraak voor het eerste Belgisch-Nederlands onderonsje. Beide federaties sloegen de bokshandschoenen in elkaar om het theoretische én praktische niveau van onze kickbokser verder op te krikken. Niet alleen de kickboksers trouwens, er waren ook leertrajecten voor coaches, officials en aspirant-referees.

EERST THEORIE

Het theoretisch gedeelte organiseerden we in OC Boerenpoort in Melsele. Dit ontmoetingscentrum is een oude school, dus de ideale plaats om kennis door te geven. Dat deden onze internationale gasten met verve.

Onze Servische gast Srdjan Bugarcic (WAKO Europe board member, Lesgever K 1 en Referee) gaf uitgebreid toelichting bij de basisdefinities van het kickboksen, het tot stand komen van de reglementen en de basis van K1.

Srdjan Bugarcic
Srdjan Bugarcic

Gina Engelhardt (Board member Referee WAKO World) deelde dan de theoretische basis van het scheidrechtersvak.

Gina Engelhardt
Gina Engelhardt

En John Engelhardt (medewerker van, en specialist in Sportdata) gaf toelichting bij het gebruik van het Sportdata-platform, een platform waar alle WAKO federaties verplicht gebruik van moeten maken.

John Engelhardt
John Engelhardt


DAN ACTIE!


Na de middag was het hoog tijd om de theorie in de praktijk te brengen.


Srdjan Bugarcic stond deze keer letterlijk in de ring als lesgever K1.


Evelyn Neyens, clubicoon van het Belgische Contact Karate Beveren met talloze Europese, Wereld en Grand Champion-titels op haar naam gaf les in Pointfighting, terwijl Gina Engelhardt met de steun van Freddy Gyselinck en Ray Staut (allebei WAKO Belgium board members) enkele kandidaat scheidsrechters de kneepjes van het vak bijbrachten.


Nick Gysemans deed hetzelfde als lesgever voor de Light Contact en Kick Light-disciplines.


EN LAST BUT NOT LEAST...


KUDO'S TO THE COOK

Nog even een speciale vermelding voor de kok van de dag en het kookteam. Wassima Bougrine verzorgde de lunch met haar befaamde Globowls. Een zeer gesmaakte break alvorens aan de intensieve namiddag te starten. Alles over Globowl vind je op facebook.com/globowl9120.


DIKKE MERCI AAN DE LEDEN...

... die het beste van zichzelf hebben gegeven.


Meer foto's van de dag vinden jullie ook op de Facebookpagina van WAKO Belgium: shorturl.at/lmovQ

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page