top of page
  • Foto van schrijverTom Verhoeven

WAKO is volledig erkend door het IOC.


10 juni 2021 is een historische dag voor WAKO.


Tijdens de IOC Executive Board-vergadering van 10 juni heeft het IOC (Internationaal Olympisch Comité) de aanvraag van World Association of Kickboxing Organizations, WAKO om volledig erkend te worden, aanvaard en geratificeerd.


Sinds 30 november 2018 was WAKO al voorlopig erkend en WAKO heeft sindsdien ijverig, strategisch en met een gericht ontwikkelingsprofiel gewerkt om de organisatie en de sport verder te verbeteren. Als resultaat van deze inspanningen heeft het IOC aan WAKO een volledig erkend lidmaatschap van de Olympische sportfamilie verleend. De volledige erkenning zal moeten worden geratificeerd door de IOC Sessie in Tokyo in juli.


WAKO President, Roy Baker; Wat een historische dag voor de sport van het kickboksen. Dit is een enorme inspiratie en acceptatie van onze sport wereldwijd. Om volledig opgenomen en geaccepteerd te worden in de Olympische beweging is belangrijk voor de erkenning en de mogelijkheden die dit lokaal betekent voor onze nationale bonden, waar de activiteit en ontwikkeling daadwerkelijk plaatsvindt. We hebben de laatste jaren veel energie gestoken in het gebruiken van het IOC-erkenningsproces als een drijvende kracht om onze organisatie en daarmee de sport te ontwikkelen. We hebben een lange weg afgelegd, maar er zijn nog steeds gebieden waarop we ons voortdurend moeten concentreren en verbeteren. Als team zijn we daarin geslaagd en als team hebben we systematisch gewerkt aan goed bestuur, gendergelijkheid, transparantie, integriteit, fair play, gezondheid en veiligheid en onderwijs, waarbij we ons voortdurend op de atleet hebben gericht. We zullen nu de kans grijpen om de lat hoger te leggen en ons te richten op het volgende doel. In de tussentijd zullen we kwaliteit blijven leveren voor en met de leden".


Baker vervolgt; "Ik wil het hele team van WAKO bedanken, dat wil zeggen het bestuur en de commissies die betrokken zijn geweest en deel hebben uitgemaakt van het proces. En niet te vergeten onze Nationale Federaties die zich het afgelopen jaar sterk hebben ontwikkeld, jullie zorgen ervoor dat het op lokaal niveau gebeurt. We hebben allemaal geleverd. Het is belangrijk voor mij om dit in een historisch perspectief te zien en degenen te eren die als leiders hun aandeel hebben gehad in de evolutie van de sport, van George Bruckner tot Borislav Pelevic. Ik wil vooral Erevoorzitter Ennio Falsoni benadrukken, die de belangrijkste schepper en bouwer is geweest van de sport die we vandaag zien. Dank je wel Ennio" en als laatste mijn rechterhand Espen Lund, die ik een echte vriend en supporter mag noemen, Dank je wel Espen namens iedereen in het kickboksen, samen hebben we bergen verzet, erkenning gekregen ver boven verwachting, het is aan ons om deze kans met beide handen aan te grijpen en door te gaan met groeien en bloeien wereldwijd. Last but not least wil ik mijn dank uitspreken aan het IOC Sport Departement en de Raad van Bestuur voor hun acceptatie."

WAKO Belgium feliciteert Roy Baker en de WAKO-organisatie met het bereiken van zo'n belangrijke mijlpaal.

WAKO Belgium, samen met de totale WAKO-gemeenschap, wenst het IOC veel succes bij de laatste voorbereidingen voor de Spelen in Tokio."


66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page