top of page

Scheidsrechters

Kickboksen is een gevechtsport. Zelfdiscipline en eergevoel zijn van wezenlijk belang, maar natuurlijk zijn er ook duidelijke spelregels. Om te waken over een correct en veilig verloop van wedstrijden, doen we beroep op officiële scheidsrechters. 

WAKO Belgium hecht vanzelfsprekend veel belang aan de opleiding van haar scheidsrechters. Daarom roept WAKO Belgium de aangesloten clubs nadrukkelijk op om de opleiding tot scheidsrechter als zeer belangrijk te beschouwen en te proberen om per club een kandidaat scheidsrechter aan te duiden.

 

Bovendien wil WAKO Belgium de aangesloten clubs motiveren om per club een kandidaat-scheidsrechter aan te duiden, die twee keer per jaar kunnen deelnemen aan een scheidsrechtersopleiding (raadpleeg hier de kalender)

De organiserende club zal de gemaakte kosten voor het organiseren van de scheidsrechtersopleiding terugbetaald krijgen door WAKO Belgium op basis van de officiële facturen van de gemaakte kosten.

 

Geslaagd als scheidsrechter? Dan leid je binnenkort officiële WAKO-wedstrijden. Je doet dat in een “uniform”: sportschoeisel, een zwarte broek en het officiële WAKO-hemd dat je krijgt wanneer je in het examen slaagt.

De gangbare scheidsrechterstaal bij wedstrijden is Engels.

Als gediplomeerde scheidsrechter krijg je bij wedstrijden een tegemoetkoming krijgen van €25,- per dag, een maaltijd en drank (op voorwaarde dat je tijdens de ganse duur van het toernooi beschikbaar bent).

bottom of page